Huisartsen: P.G.Tabak en D.J.Nijdam

PieterP.G.Tabak
Mijn naam is Pieter Tabak, ik ben geboren in november 1959.
Na mijn geboorte in Amersfoort en mijn schooltijd in Soest, heb ik mijn studie geneeskunde in Amsterdam gedaan en afgerond.
Vanaf het begin van de geneeskundestudie heeft mijn interesse vooral gelegen in de huisartsgeneeskunde; een geneeskunde dicht bij de mensen, hun dagelijks leven, en hun omgeving.
Noodgedwongen werkte ik vervolgens een paar jaar als assistent neurologie en interne geneeskunde in een ziekenhuis in Haarlem.
In 1989 werd ik eindelijk ingeloot voor de opleiding huisartsgeneeskunde in Groningen. Ik trok naar het Noorden, waar ik nooit één seconde spijt van heb gehad.
Mijn huisartsenstages liep ik in Annen en Gieten waarna ik al snel een huisartsenplek vond in Assen. Eerst heb ik een aantal jaren in Assen-Oost gewerkt. Daarna vond ik mijn huidige huisartsenpraktijk, en werd de opvolger van dokter Lieffijn en Mellema.
In 1997 begon ik in deze praktijk, toen nog gevestigd op de Nobellaan 110.
Ik heb altijd parttime gewerkt; dat is een bewuste keuze.
Enerzijds is het een keus om ook mijn aandeel als echtgenoot en vader in mijn gezin te leveren. Dat vind ik leuk en belangrijk.
Anderzijds houd ik nu tijd over om zo nodig de patiëntenzorg wat intensiever in te vullen.
Met heel veel plezier werk ik samen met Dorien Nijdam, die zichzelf zal voorstellen.

Van de 5 kinderen die ons gezin telt zijn er inmiddels 4 de deur uit en aan het studeren. In mijn vrije tijd ben ik met veel plezier bezig op het erf of in de moestuin. Ook maak ik muziek; met de klarinet ben ik inmiddels gestopt en nu bespeel ik de cello, o.a. in het Drents Symfonie Orkest. Ik heb een tijdje vrij fanatiek hard gelopen, maar moest door blessures te vaak afhaken. Uiteindelijk ben ik vorig jaar gestart met roeien. Dat is een fantastische sport gebleken en inmiddels zit ik in het marathonteam van de vereniging, dwz een paar keer per jaar tochten van 50-70 km. Tenslotte ben ik een enthousiast imker met inmiddels gemiddeld tussen de 5 en 10 volken, in kasten en korven. Dat doe ik op biologische wijze, dwz ik probeer het vooral goed te maken voor de bijen, honing winnen komt niet op de eerste plaats.

 

DorienD.J.Nijdam

Ik ben Dorien Nijdam en ik ben geboren in augustus 1968 in Groningen. Na de lagere school ben ik naar het gymnasium gegaan. Ik was er toen al van overtuigd dat ik geneeskunde wilde studeren en het leren van de klassieke talen Grieks en Latijn leek me een voordeel. Na mijn eindexamen werd ik echter uitgeloot voor de studie geneeskunde. Ik heb een jaar in de USA doorgebracht bij familie en ging naar college. Het jaar daarna werd ik helaas opnieuw uitgeloot. Ik moest een keus maken voor een studie: het werd biologie in Groningen met het idee om verder te gaan in de medische biologie. Gelukkig werd ik het jaar daarna alsnog wel ingeloot voor geneeskunde en kon ik eindelijk starten. Tijdens de studie en vooral tijdens de co-schappen kwam ik erachter dat ik het niet heel prettig vond om in een ziekenhuis te werken: een grote organisatie waar ik maar een heel klein onderdeel van uitmaakte. Daarbij vond ik de omgang met patiënten afstandelijker. Toen ik stage liep bij een huisarts in een dorp zag ik dat het heel anders kon: een kleine organisatie en een veel nauwer contact met de patiënten. Ook in mijn tijd was er een wachttijd voor de opleiding tot huisarts. Ik heb 2 jaar in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal gewerkt, voornamelijk op de spoedeisende hulp en heel veel geleerd. Tijdens de huisartsopleiding liep ik stage bij een huisarts in Stadkanaal en een in Groningen, verder bij GGZ in Groningen en bij een verpleeghuis in Winsum. In 2001 was ik klaar met de opleiding en ben ik begonnen met waarnemen. Sinds september 2002 werk ik in de praktijk van dokter Tabak. Lange tijd in loondienst maar in 2013 heb ik de stap genomen om te associëren omdat de praktijk echt de mijne voelde. Het allerleukste van mijn vak vind ik de patiënten contacten. Met mensen van alle leeftijden en met een enorme diversiteit aan klachten. Ik probeer zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden.

Privé ben ik getrouwd met de man die ik bij de studie biologie ben tegen gekomen (was dat toch nog ergens goed voor). Samen hebben we 2 kinderen in de middelbare school leeftijd. Thuis lees, kook en tuinier ik graag. Sinds 3 jaar huur ik een volkstuin van 150 m2 en verbouw zo veel mogelijk groente en fruit, zo biologisch mogelijk. Het liefst ben ik buiten en beweeg graag, op dit moment in de vorm van jazzballet, zwemmen, fietsen en wandelen.